Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline TM  
#1 Posted : 09 May 2003 07:23:50(UTC)
TM


Joined: 09/05/2003(UTC)
Posts: 5
Location: ,
Need some help with a locomotive I just bought used but in very nice condition. The engine runs smoothly and will also creep along well too. The problem is that at a point just above 1/2 throttle it will suddenly lurch up to speed. None of my other engines have this problem using the same transformer. I also checked the transformer with a VT/VM. Smooth voltage increase throughout the dial. What I have done so far:
- taken out armature inspected; good properly seated brushes and clean commutator.
- lightly lubed and cleaned gears and axle shafts (they were already very clean but dry). Without the armature installed I also turned the drive gear. No binding, very smooth.

Engine: 3085 003 131-0 (age unknown)
Conditions: M-Track, screwed down, four passenger cars. Problem still occours (to a lesser extent) with no cars attached.

I would appreciate any suggestions or recommendations any of you might have.

Thanks, Tom




Offline Charlie  
#2 Posted : 09 May 2003 16:41:56(UTC)
Charlie


Joined: 15/01/2003(UTC)
Posts: 707
Location: Texas, USA
Hi Tom,

Just wondering, does the same happen when you lay the loc on its side, and apply the power directly to it?

Charlie

Offline TM  
#3 Posted : 10 May 2003 17:38:16(UTC)
TM


Joined: 09/05/2003(UTC)
Posts: 5
Location: ,
I will give it a try. Why do you think it would be important to test it that way?

Tom

Offline Charlie  
#4 Posted : 10 May 2003 23:17:07(UTC)
Charlie


Joined: 15/01/2003(UTC)
Posts: 707
Location: Texas, USA


If you take it of the track, and it still exhibits the same problem, you at least know the problem is inside the locomotive (not related to dirty or poor track), and that the power pick-up by wheels/shoe is fine.

Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2019, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.389 seconds.