Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline jmi0321  
#1 Posted : 13 November 2020 10:30:05(UTC)
jmi0321

Spain   
Joined: 13/11/2020(UTC)
Posts: 5
Location: Madrid
Hello,
I am new to this so I hope I am asking a reasonable question in the correct forum.
I have a Delta controlled track. I received two locomotives that are digital. Is it possible to use these with my setup? Is there any way to configure/convert a digital locomotive to be used with a Delta system?
Thanks, John
thanks 1 user liked this useful post by jmi0321
Offline H0  
#2 Posted : 13 November 2020 10:32:57(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 13,843
Location: DE-NW
Hi!
Welcome to the forum!

Delta is Digital, but with a limited address range.
Digital locos can be configured to use Delta addresses. But some digital locos cannot be configured with a Delta control 6604/66045.

If we knew which locos we are talking about and which Delta controller you have, we could provide more accurate information.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
thanks 1 user liked this useful post by H0
Offline jmi0321  
#3 Posted : 13 November 2020 10:58:32(UTC)
jmi0321

Spain   
Joined: 13/11/2020(UTC)
Posts: 5
Location: Madrid
Thanks for your quick help.
This is what I got:

20201113_104530.jpg
20201113_104344.jpg

Cheers, John
thanks 1 user liked this useful post by jmi0321
Offline H0  
#4 Posted : 13 November 2020 11:04:27(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 13,843
Location: DE-NW
Locos with DIP switches (like yours) can be configured with a screw driver. Just check the loco manual to see how to set one of the four Delta addresses.

The lights of the loco will remain off. With a Delta Control 66045 you could turn the lights on.

Locos from 2004 or later may have to be reprogrammed with a newer digital controller to set a Delta address.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
thanks 2 users liked this useful post by H0
Offline jmi0321  
#5 Posted : 13 November 2020 11:27:11(UTC)
jmi0321

Spain   
Joined: 13/11/2020(UTC)
Posts: 5
Location: Madrid
Great to know it should work.
Yes, I have looked at the manual, but I do not see how to set to one of the four addresses. Should there be anouther manual?

Anulacion_Poliza_990145002.jpg
thanks 1 user liked this useful post by jmi0321
Offline H0  
#6 Posted : 13 November 2020 11:37:53(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 13,843
Location: DE-NW
The addresses are 24 (electric), 60 (railcar), 72 (diesel), and 78 (steam).
Your loco is electric, so 24 would be a good choice.
If you set address 60 you can run your electric loco using the railcar position on your controller. Same goes for the other two addresses.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
thanks 1 user liked this useful post by H0
Offline jmi0321  
#7 Posted : 13 November 2020 12:12:11(UTC)
jmi0321

Spain   
Joined: 13/11/2020(UTC)
Posts: 5
Location: Madrid
Great it is working correctly Cool
Wonder why this information is not included in loco manual.
Thanks for this info.
thanks 1 user liked this useful post by jmi0321
Offline dominator  
#8 Posted : 13 November 2020 22:42:13(UTC)
dominator

New Zealand   
Joined: 20/01/2015(UTC)
Posts: 911
Location: Kerikeri
You will soon be wanting to buy an MS2. I did. Delta Locos don't perform as well as digital. Of course the latest digital locos outperform the earlier ones and you wont get the benefit unless you go to MS2 control or better. I ended up getting a second MS2, to work as a slave to the other one.

Dereck
Northland. NZ REMEMBER 0228 for ä
Offline jmi0321  
#9 Posted : 14 November 2020 17:22:19(UTC)
jmi0321

Spain   
Joined: 13/11/2020(UTC)
Posts: 5
Location: Madrid
Thanks.
That's a good subject. What would be the normal/natural next step after a Delta control system?
Should I open a specific post for this?
Cheers, John
Offline H0  
#10 Posted : 16 November 2020 07:29:43(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 13,843
Location: DE-NW
Originally Posted by: dominator Go to Quoted Post
Delta Locos don't perform as well as digital.
BS. Delta locos perform as well as 36xx Digital locos. Some Delta locos perform better than many 36xx Digital locos.

"Digital" is not always load-regulated. "Load-regulated Digital" is better than "unregulated Delta" or "unregulated Digital".

If you think that Delta locos must be upgraded then you will also find that early Digital locos must be upgraded.

Originally Posted by: jmi0321 Go to Quoted Post
That's a good subject. What would be the normal/natural next step after a Delta control system?
There is no natural next step. Budget is a big factor.
I started with a Delta Control. Then I used that Delta Control with PC and DDW.
Then I switched to an Intellibox.

The MS2 is a budget-friendly next step. You don't have to stick to Märklin, so also check other suppliers.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2020, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 1.264 seconds.