Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline clapcott  
#1 Posted : 25 May 2016 13:12:52(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
UserPostedImage

system(v4.1.1) ... 25-04-2016
cs2-gui(v4.2.0(3)) 25-04-2016
WebServer (v4.1.1) 18-05-2016
spielewelt(v4.1.1) 21-03-2016


UserPostedImage

No ChangeLog Mad
No new Help files Mad
English translation still missing Mad

40system/paket.cs2
.name=system
.descr=Update erneuern, CS2-Script erneuern, Update Decoderprojekte neu
.vers=4.1.1
.date=25.04.2016
42webserver/paket.cs2
.name=webserver
.descr=Webserver installieren, Verbindung mit Decodertool ermöglicht
.vers=4.1.1
.date=25.04.2016
50gui/paket.cs2
.name=cs2-gui
.descr=CS2-Haupt-Programm (GUI) updaten (ohne Spielewelt)
.vers=4.2.0(3)
.date=18.05.2016
60spielewelt/paket.cs2
.name=spielewelt
.descr=Bilder und Filme für Spielewelt-Loks erweitern
.vers=4.1.1
.date=21.3.2016
73decoder/paket.cs2
.name=decoder
.descr=Update-Files für Decoder-Firmware (mSD/mLD und mSD3/mLD3) und Sound-Firmware
.vers=1.17.19.0 + 1.032 + 3.0.1.0 + 3.0.1.2
.date=19.5.2016

/etc
udev/rules.d/70-persistent-net.rules

/usr/local/bin
mountwrapper.arm
update_sound.fn

/opt
cgi-bin/update.sh
www/hilfe/.keep

/usr/bin
unzip
zip

/home/cs2/spiel)
bilder/pfeilnachlinks_weiss.png
bilder/pfeilnachoben_weiss.png
bilder/pfeilnachrechts_weiss.png
bilder/pfeilnachunten_weiss.png
definition/fahrpult4.cs2
definition/fahrpult8.cs2
hebel_111/fahrpultelement.cs2
hintergrund/kran_gelb.png
hintergrund/kran_schwarz.png

Edited by user 26 May 2016 08:52:17(UTC)  | Reason: Not specified

Peter
thanks 4 users liked this useful post by clapcott
Online H0  
#2 Posted : 25 May 2016 13:55:09(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 15,277
Location: DE-NW
The Q1 upgrade has arrived - and it isn't June yet.

They announced there would be a new prompt when mfx+ locos register for the first time. Too many locos were sent to Göppingen because they had run out of virtual coal, sand, or water. Version 4.2 is meant to reduce that.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline clapcott  
#3 Posted : 25 May 2016 14:02:01(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
Maybe ... If I could translate it

Googly =


The newly registered locomotive has Gameworld Expansion

For operating the in semi-professional mode
(Incl. Fuel consumption and the possibility to make cab operation)
Please press OK

For operation the standard mode
(Without fuel consumption and the possibility to make cab operation)
Please press Cancel

The mode of operation is possible in the Lok configuration with the menu item Modify game mode



UserPostedImage

Edited by user 26 May 2016 09:20:20(UTC)  | Reason: Not specified

Peter
thanks 1 user liked this useful post by clapcott
H0
Offline clapcott  
#4 Posted : 25 May 2016 14:09:49(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
mFX+ Games World = CabMode = 4 UserPostedImage

UserPostedImage

mFX+ Games World = CabMode = 8 UserPostedImage

UserPostedImage
Peter
Offline clapcott  
#5 Posted : 25 May 2016 14:11:33(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
decoder updates now have some of the bugs fixed

- no warning about bootloader
- mDT/3 updates WORK without assistance
- workaround/resolution to the "12345" item number display after v3.0.1.0 of a mSD/3
Peter
Online H0  
#6 Posted : 25 May 2016 14:26:18(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 15,277
Location: DE-NW
Originally Posted by: clapcott Go to Quoted Post
Maybe ... If I could translate it
It basically says "Press OK for Semi-Pro Mode or press Cancel for Standard Mode".
Semi-Pro Mode was the old default setting that causes the trouble: loco slows down when resources are out.

Press Cancel to play without refilling coal, water, and sand.

Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline Thewolf  
#7 Posted : 25 May 2016 14:29:49(UTC)
Thewolf

Canada   
Joined: 08/09/2015(UTC)
Posts: 2,035
Location: Saint Mathias dur Richelieu-Canada
Hi Peter Hi Tom Cool

A little question please ?

For this update of the cs2, is a key usb in the cs2 necessary ?

Thank you for your reply

Thewolf
Project The Richelieu Valley Railway-CS2-Track C- Itrain-Digital
Offline clapcott  
#8 Posted : 25 May 2016 15:00:14(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
Originally Posted by: Thewolf Go to Quoted Post
...For this update of the cs2, is a key usb in the cs2 necessary ?


No, this has been available by the internet, direct to the CS2.

A file download , to a PC and then onto a USB , MAY be made available from the Marklin website in time.
If so it will be found at ... http://www.maerklin.de/d...nloads/software-updates/

Peter
thanks 1 user liked this useful post by clapcott
Offline clapcott  
#9 Posted : 25 May 2016 15:31:32(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
L88 Configuration retention has been improved (fixed)
Peter
Offline Thewolf  
#10 Posted : 25 May 2016 20:53:57(UTC)
Thewolf

Canada   
Joined: 08/09/2015(UTC)
Posts: 2,035
Location: Saint Mathias dur Richelieu-Canada
Hi everybodyCool

I tried to update Cool

FailedCrying

The cs2 informs :

error resolving temporary failed
error in rsyne protocoal data stream


I shall try later

Thewolf
Project The Richelieu Valley Railway-CS2-Track C- Itrain-Digital
Offline Thewolf  
#11 Posted : 25 May 2016 23:50:36(UTC)
Thewolf

Canada   
Joined: 08/09/2015(UTC)
Posts: 2,035
Location: Saint Mathias dur Richelieu-Canada
i don't understand...on the Marklin website...no update is informed

I read the comment of Tom and Peter 2-3 times and it would concern the games(sets) " mfx sanding fuel oil .etc " that I do not have.

Thus useless update for me

I wait

Thewolf
Project The Richelieu Valley Railway-CS2-Track C- Itrain-Digital
Offline xxup  
#12 Posted : 26 May 2016 00:56:53(UTC)
xxup

Australia   
Joined: 15/03/2003(UTC)
Posts: 9,477
Location: Australia
Originally Posted by: H0 Go to Quoted Post
..Press Cancel to play without refilling coal, water, and sand.



Or buy an eCOS 2 and avoid all this silly nonsense.. LOL
Adrian
UserPostedImage
Australia flag by abFlags.com
thanks 2 users liked this useful post by xxup
Offline clapcott  
#13 Posted : 26 May 2016 05:10:15(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
Originally Posted by: H0 Go to Quoted Post
The Q1 upgrade has arrived - and it isn't June yet.

They announced there would be a new prompt when mfx+ locos register for the first time. Too many locos were sent to Göppingen because they had run out of virtual coal, sand, or water. Version 4.2 is meant to reduce that.


Umm ... I am not so sure...

I have a feeling that the recent issues around the m*D/3 (mDT/3 in Apr and firmware issues from last week)) have forced their hand.

Sure, the Kran mFX+ stuff was overdue - but are we not expecting some tweaks for Steam (American Mikado) and Diesel (EMD F7) that are suficiently different ?

And while the mFX+ registration prompt was expected , it had been gazzetted for v4.2
(OK the new GUI is 4.2 but the package is 4.1.2 and that is what I would have thought would be referenced in any communication)
ref: http://www.maerklin.de/e...digital/mfx-locomotives/

The L88 stuff had been an issue since day one, and was probably just sitting ready to go

Howevrer
- no movement on the mFX signal management front
- no really movement on the 32 function support front.
- expected CS/3 awareness needed (maybe under the covers)

It seems that there may have originally been a concerted aim to align with a CS/3 interoperability release, but as the CS/3 has already been bumped (and likely to do so again) it may just be prudent do to a mini/half-release to stem the calls to the servicedesk
Peter
thanks 2 users liked this useful post by clapcott
Online H0  
#14 Posted : 26 May 2016 08:43:10(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 15,277
Location: DE-NW
Originally Posted by: clapcott Go to Quoted Post
- no really movement on the 32 function support front.
I read on a dealer site that only the CS3 would support 32 functions. This may or may not be true.

I still hope they will add support for 32 functions to the CS2 - but maybe they reserve this feature for the CS3 to make it more attractive.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Online H0  
#15 Posted : 26 May 2016 08:46:17(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 15,277
Location: DE-NW
Originally Posted by: xxup Go to Quoted Post
Originally Posted by: H0 Go to Quoted Post
..Press Cancel to play without refilling coal, water, and sand.
Or buy an eCOS 2 and avoid all this silly nonsense.. LOL
Or don't buy mfx+ locos to avoid that silly malfunction.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline dickinsonj  
#16 Posted : 26 May 2016 15:07:22(UTC)
dickinsonj

United States   
Joined: 05/12/2008(UTC)
Posts: 1,696
Location: Crozet, Virginia
Originally Posted by: H0 Go to Quoted Post
Or don't buy mfx+ locos to avoid that silly malfunction.

Or just remember to change it back to normal operation when you first register it, which is what I do. My first mfx+ lok entered that mode in a track section running from a 6017 booster and it was a long slow crawl to an area where it could be changed or the fuel replenished. That lesson was quickly learned. BigGrin

Originally Posted by: H0 Go to Quoted Post
I still hope they will add support for 32 functions to the CS2 - but maybe they reserve this feature for the CS3 to make it more attractive.

I am hoping for that too but I bet that they will withhold if from the CS2 to try to move us all into a CS3.

Jim
Regards,
Jim

I have almost all Märklin and mostly HO, although I do have a small number of Z gauge trains!
So many trains and so little time.
Offline Thewolf  
#17 Posted : 09 June 2016 00:09:58(UTC)
Thewolf

Canada   
Joined: 08/09/2015(UTC)
Posts: 2,035
Location: Saint Mathias dur Richelieu-Canada
Hi everybody Cool

One of you can explain to me what that means? ''ERROR: Content Element type "dce_dceuid2" has no rendering definition!'' I read this on the marklin website when I want ckecking the downloads

Thank you guysCool

Thewolf
Project The Richelieu Valley Railway-CS2-Track C- Itrain-Digital
Offline sjlauritsen  
#18 Posted : 09 June 2016 06:32:57(UTC)
sjlauritsen

Denmark   
Joined: 18/08/2007(UTC)
Posts: 1,081
Location: Denmark
Originally Posted by: Thewolf Go to Quoted Post
One of you can explain to me what that means? ''ERROR: Content Element type "dce_dceuid2" has no rendering definition!'' I read this on the marklin website when I want ckecking the downloads

It is an error in their website CMS (Content Management System). A quick "Google" on the message tells me that it seems to be an error caused by a certain extension. The Märklin website uses the Typo3 CMS and this is the extension causing the problem: https://typo3.org/extensions/repository/view/dce

I bet they will have it fixed soon. Smile
Søren from Denmark
Blog: https://railway.zone/ | Danish Model Railway Forum: https://baneforum.dk/
thanks 1 user liked this useful post by sjlauritsen
Offline Thewolf  
#19 Posted : 09 June 2016 22:45:18(UTC)
Thewolf

Canada   
Joined: 08/09/2015(UTC)
Posts: 2,035
Location: Saint Mathias dur Richelieu-Canada
Originally Posted by: sjlauritsen Go to Quoted Post
Originally Posted by: Thewolf Go to Quoted Post
One of you can explain to me what that means? ''ERROR: Content Element type "dce_dceuid2" has no rendering definition!'' I read this on the marklin website when I want ckecking the downloads

It is an error in their website CMS (Content Management System). A quick "Google" on the message tells me that it seems to be an error caused by a certain extension. The Märklin website uses the Typo3 CMS and this is the extension causing the problem: https://typo3.org/extensions/repository/view/dce

I bet they will have it fixed soon. Smile


Thank you sjlauritsen Cool


Is it the reason why I cannot make the update version 4 ??

Thank you for your reply

Thewolf
Project The Richelieu Valley Railway-CS2-Track C- Itrain-Digital
Offline clapcott  
#20 Posted : 11 June 2016 23:21:48(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
One new? function that appears to have come in with this release is that the CS2 now completes it startup by leaving the track power SWITCHED OFF.

This , I think , is a very good idea.
As the CS2 poweron/startup process can take quite a long time, it is not uncommon to be working with the layout, placing new locos and wagons on the track etc.
Also, if some layout work has been done and needs testing, you want to be close to the CS2 - which historically literally means standing there waiting, or unplugging the cable.

An , initially, frustration aspect is that THERE IS NO INDICATION that this has happened.
i.e. the STOP button is not lit to give an indication that the track power is off
Peter
Offline dickinsonj  
#21 Posted : 12 June 2016 00:52:43(UTC)
dickinsonj

United States   
Joined: 05/12/2008(UTC)
Posts: 1,696
Location: Crozet, Virginia
Originally Posted by: clapcott Go to Quoted Post

An , initially, frustration aspect is that THERE IS NO INDICATION that this has happened.
i.e. the STOP button is not lit to give an indication that the track power is off


I agree that unpowered might be a good initial state for the system on boot up. But the CS2 should show its proper status at all times, especially at startup. I say that part is clearly a bug in the latest release and needs to be addressed.

Edited by user 13 June 2016 13:28:50(UTC)  | Reason: Not specified

Regards,
Jim

I have almost all Märklin and mostly HO, although I do have a small number of Z gauge trains!
So many trains and so little time.
Offline sjlauritsen  
#22 Posted : 12 June 2016 12:10:06(UTC)
sjlauritsen

Denmark   
Joined: 18/08/2007(UTC)
Posts: 1,081
Location: Denmark
Originally Posted by: Thewolf Go to Quoted Post
Is it the reason why I cannot make the update version 4 ??

No, I do not believe so. You update to version 4.x using the update function on the CS2. The Märklin website has nothing to do with that.
Søren from Denmark
Blog: https://railway.zone/ | Danish Model Railway Forum: https://baneforum.dk/
Online H0  
#23 Posted : 12 June 2016 17:06:09(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 15,277
Location: DE-NW
Originally Posted by: sjlauritsen Go to Quoted Post
The Märklin website has nothing to do with that.
At least not yet - the latest update on the website is version 3.7. This can be transferred to the CS2 using USB memory, suitable for CS2s without Internet connection.

CS2s connected to the Internet can download version 4.1.2 automatically.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline Nigel Packer  
#24 Posted : 12 June 2016 17:07:53(UTC)
Nigel Packer

United Kingdom   
Joined: 11/02/2006(UTC)
Posts: 683
Location: Cheshire, UK
Originally Posted by: clapcott Go to Quoted Post
One new? function that appears to have come in with this release is that the CS2 now completes it startup by leaving the track power SWITCHED OFF.




This doesn't happen for me!

Maybe it's a bug, and is configuration-dependent. I have seven 60174 boosters connected to my CS2, and everything is powered on when boot-up completes. This takes several minutes, though, as I have around 200 locos defined in the CS2, and you can see them being addressed one-by-one as the start-up process continues. Only when all the "live" locos have their lights on has the start-up completed.

Nigel
Märklin collector since age 5.
H0 Collection from 1935 to today.
thanks 1 user liked this useful post by Nigel Packer
Offline clapcott  
#25 Posted : 13 June 2016 04:05:03(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
Originally Posted by: Nigel Packer Go to Quoted Post
Originally Posted by: clapcott Go to Quoted Post
One new? function that appears to have come in with this release is that the CS2 now completes it startup by leaving the track power SWITCHED OFF.

This doesn't happen for me!

Maybe it's a bug, and is configuration-dependent. ....


I believe you are correct.

The , hoped for, feature now appears to be nothing more than a by product of the CS2 waiting for all its configured devices to respond.

In my case an un-powered L88 will cause this wait to be indefinite, until either
- the L88 is connected and powered up
- the STOP button is toggled OFF and ON.

My situation was exacerbated by the fact that I had previously been playing with some other L88s (different serial number/mfx IDs) that are now not even connected to the CS2. But as there device awareness was still there the CS2 bootup hangs .

The new version is far more attentive to the restoration of the L88 configuration (previously it didn't care and lost the details of the actual configuration, even though it still kept a register of the device itself)
Peter
thanks 1 user liked this useful post by clapcott
Offline clapcott  
#26 Posted : 14 June 2016 04:15:15(UTC)
clapcott

New Zealand   
Joined: 12/12/2005(UTC)
Posts: 2,436
Location: Wellington, New_Zealand
Just for completeness of reference on this topic ...

ref: Marklin website
http://www.maerklin.de/f...er_CS2-Version_4.1.2.pdf

Googly =
...........................................................................................................................................................................
Update for CS 2 - Version 4.1.2
The following changes will be active after installing the update:

1. A control panel for the new Goliath crane 49954 is integrated into the MFX + ® gaming world. Of the 3 motors for the various movements of the crane may have only one enabled. This has been reflected in the user interface. As resource consumption of this model has the consumption of diesel fuel.

2. Immediately is requested during the registration of mfx ® locomotives + whether the consumption should be enabled to resources (game mode Semi-Professional). If the green tick operated this mode is active, when selecting the red "X" of the standard mode, however, is chosen. So then no consumption of operating materials is enabled.

3. The loading of Lok icons via the web interface is possible again now.

4. When the system is rebooted now are the states of the feedback modules 60881 -
60883 registered first, so that an automatic operation can be started directly.

5. The mfx-registration process has been optimized. Disturbing brief mfx indications in the display are thus eliminated.

6. Also multiple installation of new data in the current retrofit decoders are now
no problem.
...........................................................................................................................................................................
Peter
thanks 2 users liked this useful post by clapcott
Offline Nigel Packer  
#27 Posted : 14 June 2016 11:43:19(UTC)
Nigel Packer

United Kingdom   
Joined: 11/02/2006(UTC)
Posts: 683
Location: Cheshire, UK
Originally Posted by: clapcott Go to Quoted Post

5. The mfx-registration process has been optimized. Disturbing brief mfx indications in the display are thus eliminated.




I'm still holding my breath about this one! I must admit, it *does* seem to be fixed . . .

I've been complaining to Märklin about this since the CS2 first came out (is it really eight years ago?), and they finally seem to have cracked it. I'd always assumed that it was an issue with the GFP/TFP, but that hasn't changed (and the CS3 uses the same version 3.27 of the GFP).

Anyway, well done Märklin!

Nigel
Märklin collector since age 5.
H0 Collection from 1935 to today.
Offline steventrain  
#28 Posted : 16 June 2016 15:42:11(UTC)
steventrain

United Kingdom   
Joined: 21/10/2004(UTC)
Posts: 31,610
Location: United Kingdom
Marklin USA Digital newsletter May/June issue out now included 4.1.2(3)

Attach in PDF 650KB.

Large Marklinist 3- Rails Layout with CS2/MS2/Boosters/C-track/favorites Electric class E03/BR103, E18/E118, E94, Crocodiles/Steam BR01, BR03, BR05, BR23, BR44, BR50, Big Boy.
thanks 1 user liked this useful post by steventrain
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 1.122 seconds.