Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline joyofmarklin  
#1 Posted : 16 July 2021 22:04:39(UTC)
joyofmarklin

United States   
Joined: 25/06/2012(UTC)
Posts: 114
Location: phoenix
Hello,
My locos and database from my MS2 has suddenly vanished! Had recently completed a second block section, but that was working well, then suddenly everything disappeared. My turnouts and single signal are still in aux, but nothing in the loco side!
I have one engine that has a MFX and it paired . I have a 37956, Le Capitole 28590 and a Texas Pacific 3781 that I need to reinstall.
I don’t know anybody nearby that has a Marklin station to reinstall the database and my knowledge on digital is very limited. Any advice on how to get my database back and how to manually add my locos to the MS2 would be very appreciated.
Nephew arriving next week!
Many thanks
C
Offline Goofy  
#2 Posted : 17 July 2021 09:21:11(UTC)
Goofy


Joined: 12/08/2006(UTC)
Posts: 8,448
Have you tried to reset your MS2?
CS3...H0...
Offline joyofmarklin  
#3 Posted : 18 July 2021 05:04:02(UTC)
joyofmarklin

United States   
Joined: 25/06/2012(UTC)
Posts: 114
Location: phoenix
Thanks will try
Offline joyofmarklin  
#4 Posted : 01 August 2021 04:46:40(UTC)
joyofmarklin

United States   
Joined: 25/06/2012(UTC)
Posts: 114
Location: phoenix
Alas didn’t work
Offline H0  
#5 Posted : 01 August 2021 10:27:04(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 14,287
Location: DE-NW
Originally Posted by: joyofmarklin Go to Quoted Post

My locos and database from my MS2 has suddenly vanished!

Hi!
The database is the list of all digital non-mfx locos made by Märklin.
The loco list is the list of the locos you registered with your MS2.
Which list is missing?

Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline joyofmarklin  
#6 Posted : 01 August 2021 15:58:41(UTC)
joyofmarklin

United States   
Joined: 25/06/2012(UTC)
Posts: 114
Location: phoenix
Hi
The database. I had to re enter my non mfx locos! Would love to have the database back, seems I have to find a person with a central station perhaps?
Cheers

Offline H0  
#7 Posted : 01 August 2021 18:01:20(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 14,287
Location: DE-NW
The files can be transferred from MS2, CS2, and CS3.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline Goofy  
#8 Posted : 02 August 2021 10:15:16(UTC)
Goofy


Joined: 12/08/2006(UTC)
Posts: 8,448
Originally Posted by: joyofmarklin Go to Quoted Post
Hi
The database. I had to re enter my non mfx locos! Would love to have the database back, seems I have to find a person with a central station perhaps?
Cheers



How could you lost data base in the MS2?
It shouldn´t be happens like that.

CS3...H0...
Offline H0  
#9 Posted : 02 August 2021 12:31:08(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 14,287
Location: DE-NW
Originally Posted by: Goofy Go to Quoted Post

How could you lost data base in the MS2?
It shouldn´t be happens like that.



It's just a file in the file system - it can get lost or damaged. It should not happen, but shit happens.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Offline JohnjeanB  
#10 Posted : 02 August 2021 15:07:11(UTC)
JohnjeanB

France   
Joined: 04/02/2011(UTC)
Posts: 1,757
Location: Paris, France
Hi,
Like on any data-processing system you may lose data. You may call it the way you like.
In this case, sadly, it is permanently lost.
One way to avoid losing data is NEVER to unplug the MS2 from its track box but to cut the power first.
It leaves an advance warning to the MS2 to close its key files before the power cut occurs.

Another good practice is to maintain on an Excel sheet, the key parameters of all your locos (Address, Accel. delay, Brake delay)
It allows to re-create the database easily.

Note: the database is only for Stand alone (with a track box) operation while in slave mode the loco list is downloaded from the CS2 or CS3

Cheers
Jean
My layout videos
latest vid
hump yard
Offline H0  
#11 Posted : 02 August 2021 17:10:51(UTC)
H0


Joined: 16/02/2004(UTC)
Posts: 14,287
Location: DE-NW
Originally Posted by: JohnjeanB Go to Quoted Post

Note: the database is only for Stand alone (with a track box) operation while in slave mode the loco list is downloaded from the CS2 or CS3

The database is the list of all MM and FX locos ever made. It is stored on every MS and CS.
The other thing is the loco list. It is stored on the master and used by all slaves.
Regards
Tom
---
"In all of the gauges, we particularly emphasize a high level of quality, the best possible fidelity to the prototype, and absolute precision. You will see that in all of our products." (from Märklin New Items Brochure 2015, page 1) ROFLBTCUTS
UserPostedImage
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2021, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.569 seconds.