Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline Donb  
#1 Posted : 06 December 2018 18:04:53(UTC)
Donb

Canada   
Joined: 03/04/2013(UTC)
Posts: 105
Location: Fraser Valley
Hi,

I am considering this loco, want to know if there is a second decoder in the second loco, or just a motor. The manual doesn't show this.
Also, I will be converting to mSD3 decoder ( for DCC) and there is no motor sound listed for Dm in the motor sound list for the Decoder programmer software, so is there something on the list that is a close match?

Thanks for all help,

Don
Best Regards,
Don
______________________________________________________________________________________
C track , collecting SBB, DB and SJ
Offline Dave Banks  
#2 Posted : 07 December 2018 00:23:18(UTC)
Dave Banks

Australia   
Joined: 08/03/2006(UTC)
Posts: 821
Location: Gold Coast, Australia.
D.A.Banks
Offline Donb  
#3 Posted : 07 December 2018 07:12:07(UTC)
Donb

Canada   
Joined: 03/04/2013(UTC)
Posts: 105
Location: Fraser Valley
Originally Posted by: Dave Banks Go to Quoted Post


Thanks Dave, I keep forgetting about utube.
I am still wondering about what is in the 2nd loco. I am pretty certain it is just a motor, and that the motor cables run perhaps through the 'permanent coupling' to the 1st loco decoder. Hoping an owner will chime in here...

Cheers,
Best Regards,
Don
______________________________________________________________________________________
C track , collecting SBB, DB and SJ
Offline klarinettmeister  
#4 Posted : 07 December 2018 08:55:19(UTC)
klarinettmeister

Sweden   
Joined: 13/02/2008(UTC)
Posts: 715
Location: Kirseberg
Originally Posted by: Donb Go to Quoted Post
Originally Posted by: Dave Banks Go to Quoted Post


Thanks Dave, I keep forgetting about utube.
I am still wondering about what is in the 2nd loco. I am pretty certain it is just a motor, and that the motor cables run perhaps through the 'permanent coupling' to the 1st loco decoder. Hoping an owner will chime in here...

Cheers,


I have only the triple units and you can see their insides in the Loco. I haven't opened all the units but there's no way there is a second decoder. I have never seen that in a permanently coupled double/triple Loco.

Follow the link and you will see the pictures I took when I opened up the Loco unit with the decoder.

Discussion about the DM3.
thanks 2 users liked this useful post by klarinettmeister
Offline kgsjoqvist  
#5 Posted : 07 December 2018 22:19:15(UTC)
kgsjoqvist

Sweden   
Joined: 04/06/2002(UTC)
Posts: 679
Location: Täby
The description from Märklin says 2 motors, so I’m convinced there is one motor in each part. But only one decoder. The wiring for lights and motor has to be running through the bellow. The coupler is just plastic, not conducting
K-G / H0 and Z model train user
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2018, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.300 seconds.