Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline michelvr  
#1 Posted : 25 July 2022 23:50:07(UTC)
michelvr

Canada   
Joined: 06/07/2012(UTC)
Posts: 1,262
Does anybody happen to know whatever happened to Touch Cab?

My old iPhone has been replaced and now I can’t find Touch Cab in the App Store.Crying

Like the old saying goes, technology - one step forward and two steps backward.LOL
Offline dickinsonj  
#2 Posted : 26 July 2022 01:31:45(UTC)
dickinsonj

United States   
Joined: 05/12/2008(UTC)
Posts: 1,516
Location: United States
Marklin stopped supporting all of their mobile apps a number of years ago, and they were dropped from the app store. Unless you have it from a backup of your old phone, you might not have many options.
Regards,
Jim

I have almost all Märklin and mostly HO, although I do have a small number of Z gauge trains!
I have models from Era I to Era VI, but I try to focus on Eras I & III. Whoops, that one got away from me. Let's just say I focus on cool trains, regardless of the particulars :-)
So many trains and so little time.
thanks 1 user liked this useful post by dickinsonj
Offline michelvr  
#3 Posted : 26 July 2022 01:54:46(UTC)
michelvr

Canada   
Joined: 06/07/2012(UTC)
Posts: 1,262
Hello Jim,


Thank you for answering my post.

Now I know Touch Cab is in the history bin. Blink
Offline Bigdaddynz  
#4 Posted : 26 July 2022 07:40:33(UTC)
Bigdaddynz

New Zealand   
Joined: 17/09/2006(UTC)
Posts: 18,409
Location: New Zealand
Originally Posted by: dickinsonj Go to Quoted Post
Marklin stopped supporting all of their mobile apps a number of years ago, and they were dropped from the app store.


Actually, it was because the Developer, Jens, did not have the time to maintain the application. Jens is a member of this forum so he might even pop into this thread.

I do see on the Touchcab homepage (https://touchcab.com/) that a 3rd party organisation claim to have taken over development and support for Touchcab but there's no where on the site to download or otherwise gain support (confirmed by Jens in the thread in the below 2nd link)

https://www.marklin-user...uch-Cab-software-updated

https://www.marklin-user...12-Touch-Cab-we-need-you

El Capitan Offline is Jen's new forum profile

There are other alternates such as CS2Remote and CS3Remote but you'll have to ditch your Crapple phone for that!
thanks 2 users liked this useful post by Bigdaddynz
Offline pederbc  
#5 Posted : 26 July 2022 08:00:26(UTC)
pederbc

Sweden   
Joined: 11/06/2007(UTC)
Posts: 145
Location: Eslöv, Sweden
Have a look at ”RailEvos” in Applestore.

Peder
thanks 2 users liked this useful post by pederbc
Offline PerR  
#6 Posted : 26 July 2022 09:20:55(UTC)
PerR

Denmark   
Joined: 19/05/2014(UTC)
Posts: 26
Location: Sjælland, Kirke-Hyllinge
You can also look for "RailControl Pro Mobile" in Appstore.

I am not an Apple user myself, but a member in our model train club has found this, and it seems to work well.

I know it works for Märklin CS3

Best regards
Per
thanks 2 users liked this useful post by PerR
Offline phils2um  
#7 Posted : 27 July 2022 05:35:06(UTC)
phils2um

United States   
Joined: 12/01/2016(UTC)
Posts: 157
Location: Michigan, Ann Arbor
If you are using a CS3/3+ have you tired the web browser based control app built into the CS3 software?
Phil S.
thanks 1 user liked this useful post by phils2um
Offline PerR  
#8 Posted : 27 July 2022 08:56:44(UTC)
PerR

Denmark   
Joined: 19/05/2014(UTC)
Posts: 26
Location: Sjælland, Kirke-Hyllinge
Yes.
I am using the browser on my Android tablet to control the train's on the CS3.
But if you are using an iphone or iPad, and there are more than 250 lokomotives in the list, then the loading stops and will not finish and can not be used.
I have been told that this is due to an software error in IOS 15.

Best regards
Per
thanks 1 user liked this useful post by PerR
Offline michelvr  
#9 Posted : 27 July 2022 16:26:42(UTC)
michelvr

Canada   
Joined: 06/07/2012(UTC)
Posts: 1,262
Originally Posted by: phils2um Go to Quoted Post
If you are using a CS3/3+ have you tired the web browser based control app built into the CS3 software?



I’m using the ESU ECoS and Touch Cab really worked well with it.
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2022, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.747 seconds.