Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline Anthony Vosper  
#1 Posted : 17 June 2020 16:19:28(UTC)
Anthony Vosper

United Kingdom   
Joined: 12/01/2015(UTC)
Posts: 5
Location: England, Birmingham
How do I programme Viessmann 52292 with Marklin CS3 please ?
Offline French_Fabrice  
#2 Posted : 18 June 2020 19:20:54(UTC)
French_Fabrice

France   
Joined: 16/05/2011(UTC)
Posts: 1,441
Location: Lyon, France
Hello,

I don't know if there is a specific way of doing for the CS3, but for the CS2 it is very easy.

See sections 5.3, 5.4, 5.5 & 5.6 of the 52292 doc first; See also table for meaning of the dip switches settings
-Plug your Viessmann signals into decoder
-Wire the decoder as stated
-Power on all the stuff
-Then select an address in the "Keyboard" panel of the CS3, according to the Viessmann doc, and that's it.

Cheers
Fabrice
Offline Roland  
#3 Posted : 02 December 2022 05:49:48(UTC)
Roland

Canada   
Joined: 09/11/2013(UTC)
Posts: 323
Location: Toronto, Canada
Originally Posted by: French_Fabrice Go to Quoted Post
Hello,

I don't know if there is a specific way of doing for the CS3, but for the CS2 it is very easy.

See sections 5.3, 5.4, 5.5 & 5.6 of the 52292 doc first; See also table for meaning of the dip switches settings
-Plug your Viessmann signals into decoder
-Wire the decoder as stated
-Power on all the stuff
-Then select an address in the "Keyboard" panel of the CS3, according to the Viessmann doc, and that's it.

Cheers
Fabrice


Having just tried to figure this out myself, the only clarification I would add is that for step 3 (power on all the stuff with two signals connected to the 52292), you hold the Adresse button for a few seconds until the signals briefly flash and you see the red LED on the 52292 flashing quickly. The 52292 is now ready to program the first signal address. I already created my two signals with addresses within my CS3 in advance, so within the CS3 I just clicked to change the aspect of signal 1 and it registered. The red LED should still be flashing quickly (assuming you have a signal connected to the second port). It is now ready to program the 2nd signal address. Change the aspect within the CS3. The flashing red LED on the 52292 should stop and you should now be able to change aspects for both signals via your CS3.

Note: the DIP switches must be set appropriately. Switches 2 and 3 should be set based on what type of signals you are attaching (multi/dual). For my scenario 4 and 5 are "on" and 6 (auto addressing) is set to "off".

Edited by user 06 December 2022 17:05:46(UTC)  | Reason: Not specified

Märklin CS3+ | K-track | Viessmann | LDT | iTrain | Ep IV-VI DB + SBB
My Layout Build
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2023, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.524 seconds.