Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline matiasespinosa  
#1 Posted : 07 April 2020 05:34:46(UTC)
matiasespinosa

Chile   
Joined: 07/04/2020(UTC)
Posts: 2
Location: Region Metropolitana de Santiago, Melipilla
Hi guys, as the title says, I have the orient express (26922) and after some time I try to play with it, but the loco seems not to be too strong to run with all the wagons. At first, I notice that problem when the track has a medium slope, but now that happens on a flat track.
I don't know what is happening, but it looks like the loco is drifting like F&F.
And the other question is that I run c tracks but some times the loco gets stuck, like without energy. Then I have to push her a little bit to make her run again. (that is more a general problem than a particular one).

I would appreciate any comments about it
Offline franciscohg  
#2 Posted : 07 April 2020 06:06:01(UTC)
franciscohg

Chile   
Joined: 10/07/2002(UTC)
Posts: 3,276
Location: Patagonia
Hello
I have the set and runs beautifuly.
It can climb a 5% slope in R1 M track on my Layout at Medium speed with no problems.
Have you checked traction tires?
The other Problem seems to be dirt on the tracks.
Regards
UserPostedImage German trains era I-II and selected III, era depends on the mood, mostly Maerklin but i can be heretic if needed XD, heresy is no longer an issue.. LOL
thanks 1 user liked this useful post by franciscohg
Offline river6109  
#3 Posted : 07 April 2020 06:29:28(UTC)
river6109

Australia   
Joined: 22/01/2009(UTC)
Posts: 14,747
Location: On 1965 Märklin Boulevard just around from Roco Square
Originally Posted by: matiasespinosa Go to Quoted Post
Hi guys, as the title says, I have the orient express (26922) and after some time I try to play with it, but the loco seems not to be too strong to run with all the wagons. At first, I notice that problem when the track has a medium slope, but now that happens on a flat track.
I don't know what is happening, but it looks like the loco is drifting like F&F.
And the other question is that I run c tracks but some times the loco gets stuck, like without energy. Then I have to push her a little bit to make her run again. (that is more a general problem than a particular one).

I would appreciate any comments about it


You're not one of the millions of model train enthusiasts who oil their locos excessively, hence the tires get wrecked and the grime and dirt gets transferred to the track.

https://www.youtube.com/river6109
https://www.youtube.com/6109river
5 years in Destruction mode
50 years in Repairing mode
Offline matiasespinosa  
#4 Posted : 08 April 2020 23:53:23(UTC)
matiasespinosa

Chile   
Joined: 07/04/2020(UTC)
Posts: 2
Location: Region Metropolitana de Santiago, Melipilla
now that you remind me I have never oiled that set. So, i'm going to see if that works
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.379 seconds.