Welcome to the forum   
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Share
Options
View
Go to last post in this topic Go to first unread post in this topic
Offline rschaffr  
#1 Posted : 09 April 2024 23:23:07(UTC)
rschaffr

United States   
Joined: 03/01/2003(UTC)
Posts: 5,180
Location: Southern New Jersey, USA
I recently upgraded to a CS3. Since my homebrew software uses the 6051 command set, I currently have a 6051->6021->connect-6021 inserting the commands into the CAN bus to control the trains. I would like to use my Intellibox in place of the 6051/6021 due to the higher serial speeds, but it does not want to communicate through the connect-6021. Any suggestions. (It is nice to be back in the Marklin hobby. I took a couple of years off to devote my time to amateur radio, but am now back)
-Ron
Digital, Epoch IV-V(K-track/CS3/6021Connect/60216051), Epoch III(C-track/6021/6036/6051)
http://www.sem-co.com/~rschaffr/trains/trains.html
Offline patnaik  
#2 Posted : 11 April 2024 02:35:30(UTC)
patnaik

United States   
Joined: 22/08/2020(UTC)
Posts: 26
Location: Maryland, Silver Spring
You can use a USB to serial adapter to connect your computer to the Intellibox. I used to do this in the past using the 6021 serial protocol.
Gopal
Offline Bigdaddynz  
#3 Posted : 12 April 2024 00:25:01(UTC)
Bigdaddynz

New Zealand   
Joined: 17/09/2006(UTC)
Posts: 18,677
Location: New Zealand
Welcome back Ron.

Software such as iTrains allows you to bridge multiple controllers, which could help with what you are trying to do.
thanks 2 users liked this useful post by Bigdaddynz
Offline rschaffr  
#4 Posted : 13 April 2024 14:32:25(UTC)
rschaffr

United States   
Joined: 03/01/2003(UTC)
Posts: 5,180
Location: Southern New Jersey, USA
I really need to get tie IB working through the connector on the side. It mates up with the connect6021 but will not pass commands. I know it is connected because if I hit the run button it puts the CS3 in standby. My old 6021 works fine here but I want the additional control and speed that the IB offers.
-Ron
Digital, Epoch IV-V(K-track/CS3/6021Connect/60216051), Epoch III(C-track/6021/6036/6051)
http://www.sem-co.com/~rschaffr/trains/trains.html
Offline patnaik  
#5 Posted : 13 April 2024 17:17:29(UTC)
patnaik

United States   
Joined: 22/08/2020(UTC)
Posts: 26
Location: Maryland, Silver Spring
Another option is to use a Raspberry Pi running JMRI as an intermediary between the IB and CS3. Not a clean solution, though. Probably best to punt on the IB and look for some used Marklin controllers.
Offline rschaffr  
#6 Posted : 14 April 2024 04:23:37(UTC)
rschaffr

United States   
Joined: 03/01/2003(UTC)
Posts: 5,180
Location: Southern New Jersey, USA
I am currently using a 6021/6051, but would like to gain the functionality and speed of the IB.
-Ron
Digital, Epoch IV-V(K-track/CS3/6021Connect/60216051), Epoch III(C-track/6021/6036/6051)
http://www.sem-co.com/~rschaffr/trains/trains.html
Users browsing this topic
OceanSpiders 2.0
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

| Powered by YAF.NET | YAF.NET © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.370 seconds.